Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Εκπαιδευτικά σεμινάρια από τον Σύνδεσμο Τραπεζών και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών στη Λευκωσία και Πάφο

Στο πλαίσιο της προώθησης της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο, ο Σύνδεσμος Τραπεζών σε συνεργασία  με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών (ΚΣΚ) θα πραγματοποιήσει το πρώτο τετράμηνο του 2017 σεμινάρια για την επιμόρφωση του κοινού σε βασικά τραπεζικά θέματα.
Ο θεσμός της  χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης (Financial Education), στοχεύει στην κατανόηση και εκπαίδευση των καταναλωτών για βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και παγκόσμια, ο θεσμός προωθείται σε μεγάλο βαθμό και ο σκοπός είναι να κατανοήσουν οι καταναλωτές τις επιλογές που βρίσκονται ενώπιον τους, δηλαδή πώς να διαχειρίζονται το τραπεζικό τους λογαριασμό, πώς να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες, πώς να επενδύσουν σωστά, πώς να λάβουν το δάνειο το οποίο αρμόζει καλύτερα στις δικές τους  ανάγκες και γενικότερα πώς να σχεδιάσουν και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για το οικονομικό τους μέλλον.

Στην Κύπρο, με βάση έρευνες που έχει γίνει, το επίπεδο του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού είναι αρκετά ψηλό. Για αυτό ακριβώς τον σκοπό γίνονται προσπάθειες για ανάπτυξη του εν λόγω θεσμού, μέσω της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε δημόσια σχολεία (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Junior Achievement Cyprus) καθώς και μέσω της διεξαγωγής ενημερωτικών σεμιναρίων προς τους καταναλωτές (σε συνεργασία με τις Σχολές Καταναλωτών) όσο αφορά βασικά τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα.
 Τα πρώτα σεμινάρια θα διεξαχθούν σε συνεργασία με τις Σχολές Καταναλωτών στις επαρχίες Λευκωσία και Πάφο και είναι δωρεάν για το ευρύ κοινό.

Λευκωσία: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (και χώροι Intercollege), ώρα 5.30 – 7.00 μ.μ.

24 Ιανουαρίου 2017:  Δάνεια και Συμβάσεις Δανείων – Τι να γνωρίζετε (ΑΙΘΟΥΣΑ Α205, 2Ος όροφος)
14 Φεβρουαρίου 2017: Αναδιαρθρώσεις Δανείων  και διαδικασίες (ΑΙΘΟΥΣΑ Β18, ισόγειο)
28 Μαρτίου 2017 – Κάρτες και Ασφάλεια (ΑΙΘΟΥΣΑ Β18, ισόγειο)

Πάφος – Τεχνική Σχολή Πάφου: Αμφιθέατρο, Οδός Ανεξαρτησίας 15, ώρα 5.00 – 6.30 μ.μ.
7 Φεβρουαρίου 2017: Τραπεζικά Προϊόντα: Τα είδη και η χρήση τους
7 Μαρτίου 2017: Αναδιαρθρώσεις Δανείων και διαδικασίες
4 Απριλίου 2017: Κάρτες και Ασφάλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου