Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Ομάδα Εργασίας για τη μηχανογράφηση της διαδικασίας διαχείρισης Εγγυητικών του Τμήματος Μετανάστευσης 

Στόχος της συνάντησης ήταν η λήψη απόφασης αναφορικά με το ενδεχόμενο μηχανογράφησης της διαδικασίας διαχείρισης και αποστολής των Εγγυητικών του Τμήματος Μετανάστευσης, για κάλυψη των εξόδων επαναπατρισμού σε υπηκόους τρίτων χωρών (οι Εγγυητικές).

Η συνάντηση κλήθηκε μετά από συνάντηση μεταξύ Συνδέσμου και  εκπροσώπων του Τμήματος Μετανάστευσης, όπου διαπιστώθηκε θετική πρόθεση για υλοποίηση του έργου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στον Σύνδεσμο διευκρινίστηκε ότι η ενδεχόμενη μηχανογράφηση θα αφορά μόνο νέες Εγγυητικές και ανανεώσεις, καθότι για τις ισχύουσες Εγγυητικές θα παραμείνει σε εφαρμογή η υπάρχουσα διαδικασία.

Σημειώθηκε ακόμη, ότι η μη μηχανογραφημένη διαδικασία θα συνεχίσει να ισχύει  για όσες τράπεζες δεν ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν το έργο, λόγω του μικρού αριθμού Εγγυητικών που εκδίδουν και διαχειρίζονται. Οι παρευρισκόμενοι σημείωσαν ότι θα πρέπει να μελετήσουν εσωτερικά όλες τις παραμέτρους (δηλαδή τον όγκο των συγκεκριμένων Εγγυητικών, το κόστος επένδυσης και την υφιστάμενη τους υποδομή και διαδικασίες), προτού τοποθετηθούν επίσημα. Της Ομάδας Εργασίας προεδρεύει ο Ανώτερος Λειτουργός του Συνδέσμου, κ. Μάριος Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου