Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Χαιρετισμός Μ. Καμμά σε εξειδικευμένο, επαγγελματικό εργαστήρι του ΣΕΛΚ και του ICAEW

Σε εργαστήρι που απευθυνόταν σε διευθυντικά στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων, επαγγελματίες στον χώρο των ελεγκτικών υπηρεσιών και μέλη επιτροπών Ελέγχου σε οργανισμούς, απηύθυνε χαιρετισμό, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, κ. Μιχάλης Καμμάς.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και το Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) με την υποστήριξη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου. Θέμα του ενημερωτικού εργαστηρίου, στο οποίο προβλήθηκε και θεματική ταινία παραγωγής του ICAEW, αφορούσε τις αλλαγές στις απαιτήσεις της ΕΕ σε σχέση με τις διαδικασίες ελέγχου σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Ο κ. Καμμάς, στον χαιρετισμό, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει ο έλεγχος για τον τραπεζικό τομέα, ενώ επεσήμανε τη σημασία της ενδυνάμωσης του ελέγχου προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη γύρω από τo χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης, κυρίως μετά την οικονομική κρίση.

Μάλιστα, ο κ. Καμμάς τόνισε ότι ο τραπεζικός τομέας στηρίζει τις νέες απαιτήσεις, αφού στοχεύει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έναντι οικονομικών στοιχείων επιχειρήσεων, το οποίο θα συντείνει σε οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ.

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών υπογράμμισε: «Οι τράπεζες της Κύπρου έχουν πλέον υιοθετήσει πλήρως τα νέα, υψηλών προδιαγραφών εταιρικής διακυβέρνησης και εφαρμόζουν τους νέους ελεγκτικούς κανονισμούς σε όλες τους τις διαδικασίες για αποτελεσματικότερους ελέγχους».

Μάλιστα, ο κ. Καμμάς σημείωσε ότι εντός του νέου πλαισίου ο ρόλος των επιτροπών Ελέγχου ενισχύεται, βοηθώντας -με αυτόν τον τρόπο- στην ελαχιστοποίηση οικονομικών, λειτουργικών και κινδύνων συμμόρφωσης στον εκάστοτε οργανισμό.

Εξάλλου, ο κ. Καμμάς καλωσόρισε τον κ. Duncan Wiggetts, Executive Director for Professional Standards at ICAEW (The Institute of Chartered Accountants in England and Wales), ο οποίος έγραψε το σενάριο της θεματικής ταινίας για το θέμα του ελέγχου και της ενδελεχούς εξέτασης του εκάστοτε θέματος.

Καταληκτικά, ο κ. Καμμάς σημείωσε ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, Κυριάκος Ιορδάνου, θα παρουσίαζε το νέο νομικό πλαίσιο σε σχέση με τις επιτροπές Ελέγχου και τις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα, έγινε αναφορά και στην παρουσίαση του κ. Γιώργου Καζαμία προέδρου της Επιτροπής Auditing Standards του ΣΕΛΚ, ο οποίος μίλησε για τα νέα δεδομένα σε σχέση με τις εκθέσεις ελέγχου και του αντικτύπου που αναμένεται να υπάρχει στα ΔΣ οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου