Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Άρθρο του ΓΔ του Συνδέσμου στο περιοδικό ΕΥΡΩΚΕΡΔΟΣ 

Για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα εντός του 2017, αρθρογράφησε στο περιοδικό ΕΥΡΩΚΕΡΔΟΣ ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών, κ. Μιχάλης Καμμάς.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω αφιέρωμα του μηνιαίου περιοδικού ζητήθηκε η άποψη στελεχών του χώρου των υπηρεσιών, των χρηματοοικονομικών και από επικεφαλής επαγγελματικών οργανισμών και συνδέσμων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμάς ανέφερε: «Τα νέα δεδομένα στα οποία οι τράπεζες καλούνται να λειτουργήσουν είναι σαφώς διαφοροποιημένα σε σχέση με τέσσερα χρόνια προηγουμένως και είναι κατά γενική ομολογία, μεγάλη και θετική η εργασία που επιτελείται εντός τραπεζικών οργανισμών».

Μάλιστα, ο ΓΔ του Συνδέσμου τόνισε ότι: «Οι προκλήσεις για τον τραπεζικό τομέα κινούνται σε διάφορα επίπεδα. Η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα των τραπεζών, την ώρα που η χρηματοδότηση βιώσιμων έργων, καινοτόμων ιδεών και υγιών επιχειρήσεων είναι επίσης στο προσκήνιο της επόμενης ημέρας της οικονομικής κρίσης και δη του 2017. Παράλληλα, η εναρμόνιση με τις απαιτήσεις νέων νομοθεσιών, νέου εποπτικού και κανονιστικού πλαισίου αλλά και του αστάθμητου, διεθνούς παράγοντα αποτελούν επίσης σημαντικές προκλήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου