Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Κοινωνικός Διάλογος στον Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Τομέα

Ο Ανώτερος Λειτουργός Δρ. Γιάννος Ρωσσίδης, εκπροσώπησε το Σύνδεσμο στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου στον τραπεζικό τομέα στις 15.3.2017, στις Βρυξέλλες. Στη συνεδρία συμμετείχαν οι ευρωπαίοι κοινωνικοί εταίροι στον τραπεζικό τομέα, η εργοδοτική πλευρά [αποτελούμενη από την Banking Committee for European Social Affairs της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (EBF-BCESA), το European Savings and Retail Banking Group-ESBG και το European Association of Co-operative Banks-EACB] και η συντεχνία (UNI Europa-Finance).

Κατά τη συνεδρία έγινε ενημέρωση από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Επ.) για τη μελέτη που θα πραγματοποιηθεί το 2017 σε σχέση με την ικανότητα εκπροσώπησης των κοινωνικών εταίρων στον τραπεζικό τομέα.

Η επικεφαλής του έργου των κοινωνικών εταίρων με τίτλο «Η επίδραση που έχουν οι κανονισμοί για τον τραπεζικό τομέα στην απασχόληση» πρόβηκε σε ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με το έργο.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση από εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων για τις επιδράσεις της ψηφιοποίησης στην  απασχόληση.  Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για την ανανέωση της κοινής δήλωσης των κοινωνικών εταίρων  σε σχέση με το «IT-employability» στον τραπεζικό τομέα.

Τέλος, έγινε ενημέρωση από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Επ.) για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων που προωθείται από την Ε.Επ. με τίτλο «Digital Skills and Jobs Coalition».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου