Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018


Η ατζέντα του δραστηριοτήτων του Συνδέσμου κατά τον Δεκέμβριο

Χρηματοοικονομική Εκπαίδευση
Ο κ. Μιχάλης Καμμάς, Γενικός Διευθυντής και η Ανώτερη Λειτουργός, κα. Μαρία Ιωάννου πραγματοποιήσαν, στις 11 Δεκεμβρίου 2017, συνάντηση με εκπροσώπους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου όπου προτάθηκε η σύναψη συνεργασίας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προωθεί ο Σύνδεσμος με τον οργανισμό Junior Achievement Cyprus στα δημοτικά σχολεία και σύντομα και στα Γυμνάσια.


Παρουσιάσεις
Ο Ανώτερος Λειτουργός του Συνδέσμου, κ. Μάριος Νικολάου παρέστη σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα: «Ευρωπαϊκά Κονδύλια και το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ειδικοί μίλησαν για τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης, το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη (Σχέδιο Γιούνκερ), καθώς και τους πυλώνες προώθησής του.

Ο Ανώτερος Λειτουργός του Συνδέσμου, κ. Μάριος Νικολάου, παρέστη σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό μη-κερδοσκοπικό Οργανισμό “Quality Net Foundation” ούτως ώστε να διερευνηθεί το ενδιαφέρον του Συνδέσμου για συμμετοχή ως στρατηγικός εταίρος στη δημιουργία «Κυπριακού Κώδικα Βιωσιμότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», ο οποίος θα βασίζεται στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρότυπο δημοσιοποίησης της μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης. Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι θα συζητήσει το θέμα και με τους υπόλοιπους φορείς που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ως στρατηγικοί εταίροι (ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, Υπουργείο Εμπορίου κ.α.) ούτως ώστε να αποφασιστεί μια κοινή γραμμή.

Ο Ανώτερος Λειτουργός του Συνδέσμου, κ. Μάριος Νικολάου, συμμετείχε σε συνεδρία της Καθοδηγητικής Επιτροπής για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ – CYPEF ) η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης ΕΠΣΑ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας έγινε αναφορά στις εξελίξεις που αφορούν το εν λόγω Ταμείο, σημειώθηκε η συμμετοχή των τραπεζών στη παροχή δανείων προς εγκεκριμένες επιχειρήσεις και ανταλλάχθηκαν απόψεις για εξεύρεση τρόπων που θα βοηθήσουν στη πλήρη απορρόφηση των πόρων του Ταμείου.
 
Συμμετοχή στο Banking Forum
Στελέχη του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου ήταν παρόντα στο 5ο Banking Forum τ οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στο Hilton Park, με τη στήριξη του Συνδέσμου. Μάλιστα, στο συνέδριο επικεφαλής ή ανώτερα στελέχη από τράπεζες μέλη του Συνδέσμου συμμετείχαν σε panel discussion, το οποίο ασχολήθηκε με τα τρέχοντα θέματα, τις προκλήσεις και τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου