Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τη Σύσταση και Λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης 

Το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στον Σύνδεσμο τροποποιητικό Νομοσχέδιο αναφορικά με το θέμα που αναφέρεται πιο πάνω. Το Νομοσχέδιο  αφορά, μεταξύ άλλων, την εναρμόνιση με την Οδηγία 2013/11/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2013 για την εναλλακτική επίλυση καταναλωτικών διαφορών.

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία του 2013 έχει επίσης μεταφερθεί σε εθνική νομοθεσία τον Ιούλιο του 2017 με τίτλο «Ο περί της Εναλλακτικής Επίλυσης Καταναλωτικών Διαφορών Νόμος του 2017.

Ο Σύνδεσμος μελέτησε το τροποποιητικό Νομοσχέδιο και απέστειλε τις θέσεις του στις τράπεζες μέλη για έγκριση ή/και περαιτέρω σχόλια μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2018. Το χρονοδιάγραμμα για υποβολή των θέσεων του Συνδέσμου στο Υπουργείο Οικονομικών έχει τεθεί στις 5 Ιανουαρίου 2018. Σημειώνεται ότι η Ανώτερη Λειτουργός, κα. Μαρία Ιωάννου, χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα για λογαριασμό του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου