Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ομάδα Εργασίας για μελέτη της Οδηγίας για Υπηρεσίες Πληρωμών (Payment Services Directive 2 – PSD2)

H συνάντηση κλήθηκε για μελέτη του εγκριμένου -από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- εγγράφου του European Banking Authority (EBA) με τα Regulatory Technical Standards on Strong Customer Authentication and Secure Communication και εντοπισμό των αλλαγών που δημιουργήθηκαν σε σχέση με το πρώτο προσχέδιο του εγγράφου. 

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) μαζί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) θα έχουν περίπου τρεις μήνες στη διάθεσή τους για τον τελικό λεπτομερή έλεγχο (scrutiny) του εγγράφου και αφότου εκδοθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ ενάμιση χρόνο αργότερα, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι μελέτησαν το νέο έγγραφο και κατέγραψαν κάποιες απορίες, αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης συγκεκριμένων προνοιών, οι οποίες θα προωθηθούν για διευκρίνηση στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. 

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου ενημέρωσε τα μέλη της Ομάδας Εργασίας ότι το Νομοσχέδιο της Οδηγίας αναμένεται να εγκριθεί από την Βουλή μετά τις προεδρικές εκλογές και ως εκ τούτου το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της Οδηγίας της 13ης  Ιανουαρίου 2018, θα μεταφερθεί για περίπου ένα μήνα. Το θέμα χειρίζεται ο κ. Μάριος Νικολάου, Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου